top of page

My Items

I'm a title. ​Click here to edit me.

Nieuwe opdracht voor duurzame CLT aanbouw in Amsterdam Noord

Nieuwe opdracht voor duurzame CLT aanbouw in Amsterdam Noord

Met een vliegende start is aanvang gemaakt met een duurzame herbouw van een gedeelte van de eenwoning in Amsterdam Noord. Het voorontwerp is inmiddels afgerond en het vergunningstraject met de gemeente Amsterdam is inmiddels opgestart. Met behulp van BIM heeft de opdrachtgever al in een vroeg stadium al relevante ontwerpbeslissingen kunnen nemen wat betreft architectonische vormgeving, kosten en energieprestatie. Aannemers die ook geloven in CLT en houtbouw worden van harte uitgenodigd om contact op te nemen!

Groot Architectuur specialiseert zich in zero-energy design

Groot Architectuur specialiseert zich in zero-energy design

Vorige maand heb ik de mooc Zero-Energy Design for buildings aan de TU DELFT afgerond. Dit geeft een wetenschappelijke basis om stapsgewijs een strategie te bepalen om nieuwe en bestaande gebouwen energieneutraal te krijgen. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden kom langs voor een eerste inventarisatie.

Groot Architectuur betrekt nieuw kantoor

Groot Architectuur betrekt nieuw kantoor

Vanaf heden is Groot Architectuur te vinden in de voormalige gevangenis naast het (tevens voormalige) Piet Baan Centrum. Een indrukwekkend gebouw dat des te meer doet beseffen wat architectuur met de mens doet en hoe belangrijk goede architectuur is! Het toeval wil dat mijn kantoor recht tegenover de laatste rustplaats van Gerrit Rietveld ligt op de prachtige (door Jan David Zocher ontworpen) begraafplaats Soestbergen. No pressure at all... Benieuwd hoe het er hier uit ziet of wil je een eerbetoon aan Gerrit Rietveld komen brengen? Kom gerust langs voor een kop koffie!

bottom of page