top of page

nARCHI

Building Information Management

Building Information Management is in onze optiek een essentieel onderdeel van het bouwproces en maakt ons dan ook 'next-gen'. Door het analyseren en koppelen van datastromen kunnen we verbanden leggen die eerder niet zichtbaar waren en ontwerpbeslissingen al in een vroeg stadium nemen, zodat de kans op een succesvol eindresultaat gegarandeerd wordt.

Naast dit te gebruiken voor optimalisatie van onze ontwerpen, delen we graag onze kennis met professionele partners en bieden dan ook support aan over de gehele linie!

DIGITAL TWIN

In de bouw wordt tegenwoordig een exacte kopie van het gebouw virtueel nagemaakt. Voor de aannemer een handig hulpmiddel om te zien wat hij moet maken en hoeveel materiaal hij nodig heeft. In het ontwerpproces is dit ook essentieel, omdat hier al snel bekeken kan worden hoe ontwerpbeslissingen gaan uitpakken. Net zoals een timmerman graag met een scherpe zaag werkt, doen wij dat ook. Een onmisbaar gereedschap voor de next-gen architect!

VAN DATA NAAR INFORMATIE

Bij een gebouw komen er veel datastromen vrij. Aan de ene kant externe datastromen zoals weermodellen, aan de andere kant interne datastromen als resultaat van ontwerpbeslissingen als energieprestatie en kosten.

Door deze informatiestromen inzichtelijk te maken en te koppelen wordt elke keuze een overwogen keuze met een excellent resultaat als gevolg. 

PARAMETRISCH ONTWERP

De gekoppelde datastromen kunnen beïnvloed worden door parameters. Door aan deze knoppen te draaien kan een optimaal resultaat gevonden worden. Door het model door te rekenen met verschillende paramaters zijn we in staat in een oogwenk duizenden (of zoveel je wilt) varianten te genereren en de beste selecteren. Onze brede vakinhoudelijke kennis garandeert de juiste keuze en eindresultaat. Control the data, control the building! 

BASIS ILS 2.0

Omdat we ervan houden groot te denken, en we ervan bewust zijn dat een gebouw niet alleen kan worden gerealiseerd werken we open-source met andere partijen. Door uitwisselen van IFC-bestanden (de PDF van de modellen) is het mogelijk om met elkaar dezelfde taal te spreken ongeacht met welke software er wordt gewerkt. Dit gaat volgens bepaalde gezamenlijke afspraken. 

Wij kunnen u ook helpen met het BIM-management, BIM-regievoering of het voorbereiden van uw model met de juiste BASIS ILS. Neem gerust contact op voor verdere informatie.

#Archicad #Solibri #BimCollabZoom #Rhino #Grasshopper #Python

VIRTUAL REALITY

Technische tekeningen spreken niet iedereen tot de verbeelding. Het mooie van modellen is dat je er ook direct in kan lopen en beleven met behulp van VR of AR. Onze modellen zijn ten allen tijde beschikbaar voor u, zodat u altijd op uw gemak het model kunt bekijken. Hiervoor gebruiken we de laatste technieken uit de game-industrie om de ervaring zo realistisch mogelijk te laten zijn!

ONE MORE THING...

Vette shit, maar echt voor iedereen?

Ja, wij geloven in onze werkwijze en willen dit voor iedereen beschikbaar maken. Voor ons hoort dit er gewoon bij en krijgt u altijd het hoogst haalbare wat mogelijk is voor u en de omgeving.

So buckle up and enjoy the ride!

bottom of page