top of page

nARCHI

ZERO ENERGY DESIGN

SCAN

De intelligente manier van het verduurzamen van je woning of pand. Bij nARCHI krijgt u een TU Delft Zero-Energy Design gecertificeerd deskundig advies, precies toegesneden op uw specifieke situatie en wensen. Met de volgende stappen komen we op een wetenschappelijk verantwoorde manier tot een passend en realistische advies. 

1. ONDERZOEK

 

Elke situatie is uniek. Van locatie en oriëntatie, de huidige staat van het gebouw tot de reeds aanwezige installaties en gebruik. Allemaal aspecten die van belang zijn voor het energieverbruik. Door een grondige analyse worden systematisch alle aspecten in kaart gebracht. 

CC_PSYCHROMETRIC CHART.png

2. REDUCEER

Beperk wat je nodig hebt. Net zoals je je goed aankleed voordat je in de winter naar buiten gaat, is het verstandig om voor een goede winterjas voor je huis te zorgen. Maar ook goed gebruik van daglicht kan in warmte en lichtgebruik al enorm schelen. Hier zijn de mogelijkheden weer legio, van oeroude beproefde maar vergeten oplossingen tot de nieuwste innovaties maken van uw omgeving een warme geborgen plek. 

3. HERBRUIK

Niet alleen materialen als plastic kunnen herbruikt worden, maar ook energie. Denk aan dat heerlijke warme water, dat bijvoorbeeld direct wegstroomt via het doucheputje. Dit kan met een eenvoudige ingreep gebruikt worden door het koude water alvast voor te verwarmen met dit warme douchewater. Dit bespaart 50% energie per douchebeurt. Zo simpel kan het zijn! 

4. PRODUCEER

Naast ervan genieten kun je natuurlijk ook de energie van zon of wind gebruiken voor je woning of bedrijf. Innnovaties hierin gaan heel hard en hiervan houden we ons goed op de hoogte, zodat we altijd de beste oplossingen paraat hebben. 

5. BESPAAR

Aan het eind van de rit is het goed mogelijk dat je gebouw meer produceert dan gebruikt! Dit wordt dan teruggeleverd aan het grid. Als je kijkt naar de totale levensduur van je project zul je zien dat het financieel voordeliger zal uitpakken dan je in eerste instantie had gedacht. Don't think small, look at the big picture!

bottom of page