Staatsliedenbuurt

Verbouwing
Woning
Amsterdam
2016

Woning

Verbouwing

Amsterdam

2016

Deze voormalige kapel is onderdeel van een groter, in de jaren ‘90 door Charles Vandenhove ontworpen, bouwblok met woningen in Amsterdam. Enkele jaren geleden verloor de kapel haar functie en werd ze verkocht met de mogelijkheid hier woonruimte te realiseren.  Ook zonder kerkelijke inrichting heeft de ruimte een haast sacrale sfeer door de bijzondere lichtinval. In de ruimte werden twee woningen gerealiseerd, waarbij door het toevoegen van een uitbouw en tuinhuis extra ruimte werd gecreëerd. Een appartement hangt in de ruimte en definieert daarmee de ruimte voor een gezinswoning. Door de buitenzijde van het appartement in een eigen kleur uit te voeren, is de aanwezigheid van het appartement op verschillende plaatsen in de gezinswoning voelbaar. Door de positionering van de bestaande ramen in de gevel ontstonden verspringingen in plattegronden en doorsnedes. In plaats van proberen alles recht en strak te houden, is dit een belangrijk ontwerpthema geworden. Het heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van een spannende en dynamische gezinswoning, waar steeds weer nieuwe ruimte te ontdekken is. Dit wordt nog eens versterkt door de bestaande rondingen bij de ramen, die een prachtige lichtspel tentoonspreiden. Alles bij elkaar is een persoonlijke, bijzondere en ruimtelijke leefruimte ontstaan voor dit jonge gezin, waarin volop gewoond, gewerkt én gespeeld kan worden. 

Credits:

Mosaiek | beeld: Katja Effting

  • LinkedIn - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel

tel: (+31) 6 2129 1625 

email: info@grootarchitectuur.nl

© 2020 door Groot Archictuur