Rijnsweerd

Verbouwing
Zorgwoning
Utrecht
2017

Zorgwoning

Verbouwing

Utrecht

2017

Deze woning in Utrecht is een uniek project voor een uniek gezin. De jaren zestig woning is geheel gerenoveerd en geschikt gemaakt voor de specifieke zorgbehoefte van de twee jongste gezinsleden. Hiervoor is de begane grond rigoureus aangepakt waardoor daar een slaapkamer kon worden geïntegreerd. De begane grond is geheel rolstoeltoegankelijk gemaakt. Door een forse ingreep is de draagstructuur op de begane grond opgevangen en is de slaapkamer een onderdeel van de woonkamer en de tuin geworden. Deze is naar wens ook weer te scheiden met een bijzondere deurconstructie. Het gezin kan op deze wijze kiezen voor openheid en transparantie of een zorgzame besloten ruimte in huiselijke sfeer, dit in een omgeving waar zowel ouders en kinderen optimaal van elkaar kunnen genieten. 

Credits:

Bakers architecten

  • LinkedIn - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel

tel: (+31) 6 2129 1625 

email: info@grootarchitectuur.nl

© 2020 door Groot Archictuur