Rijnkade

Verbouwing
Retail
Utrecht
2019

Retail

Verbouwing

Utrecht

2019

De renovatie van het voormalig V&D pand aan de Rijnkade heeft het oorspronkelijke gebouw een state-of-the-art aluminium gevel gekregen. De modernistische uitstraling van het pand is in de nieuwe gevel doorgezet volgens de principes die aan de structuur van het pand ten grondslag lagen. De plint naar de nieuwe kade aan het water is geheel geopend in tegenstelling tot de vroegere gesloten gevel aan deze zijde. Hierdoor heeft het gebouw nu aan alle kanten een uitnodigende gevel. Binnen Hoog Catharijne is de gevel herkenbaar door dezelfde karakteristieke donkerbrons genaodiseerde beplating als aan de buitenkant en geeft een punt van herkenbaarheid in de generieke shopping mall. Op het dak is de opbouw voor technische installaties uitgebreid en gerenoveerd en is er ruimte voor kantoren of horeca met dakterras met het mooiste uitzicht van Utrecht!

Credits:

Bakers architecten

  • LinkedIn - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel

tel: (+31) 6 2129 1625 

email: info@grootarchitectuur.nl

© 2020 door Groot Archictuur