Pagodedreef

Nieuwbouw
Gymzaal
Utrecht
2017

Gymzaal

Nieuwbouw

Utrecht

2017

Sporten is ontmoeten. Dit is de basisgedachte waarmee de gymzaal voor de gemeente Utrecht in Overvecht is ontworpen. De plaatsing van het gebouw in de situatie is zo vrij mogelijk. Het idee is dat het gebouw als ‘beeld’ in het park staat.  De uitstraling is robuust, maar fris en vriendelijk en heeft een menselijke maat. De volumes zijn in één materiaal uitgevoerd en worden ervaren als één compact, eenduidig geheel. De hoofddraagconstructie is geheel uitgevoerd in staal. Het inbouwpakket is in een ander materiaal uitgevoerd en wordt zoveel mogelijk als ‘zacht’ ervaren. Denk hierbij aan een houtachtige binnenkant die ook akoestisch werkt. De buitengevel wordt gedeeltelijk in een translucent materiaal uitgevoerd. Overdag wordt hierdoor het contact met buiten versterkt, doordat je het licht van buiten ervaart. Sporten met daglicht stimuleert lichaam en geest. In de avond werkt dit principe omgekeerd. De gymzaal is een levendig baken in het groen. Als er binnen gesport wordt, zal het gebouw diffuus oplichten in het park en zo doende de omgeving van de gymzalen een vriendelijke, sociaal en veilig karakter geven. De gymzaal aan de Pagodedreef is het eerste BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw) van de gemeente Utrecht.

Credits:

Mosaiek architecten

  • LinkedIn - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel

tel: (+31) 6 2129 1625 

email: info@grootarchitectuur.nl

© 2020 door Groot Archictuur