Amaliastraat I

Verbouwing
Woning
Utrecht
2018

Woning

Verbouwing

Utrecht

2018

Deze typische Utrechtse arbeiderswoning uit 1904 is letterlijk aan alle kanten aangepast om aan de hedendaagse wensen van het gezin te voldoen. De traditionele opbouw is samen met de buren gedaan en heeft het aanzien van de voorgevel versterkt. Aan de achterzijde is een moderne houtbouw uitbouw gerealiseerd met een in het oog springend daklicht van bijzondere architectonische vormgeving dat licht ver in de woning mogelijk maakt. De glazen pui aan de achterzijde zorgt ervoor dat het gevoel van ruimte en licht doorgezet wordt en verbinding maakt met de extra 'buitenkamer'. In de zomer wordt de begane grond bijna twee keer zo groot als de deuren naar de tuin worden opengezet en het groen van de achterzijde naar binnen wordt gehaald. De schuur zorgt voor de zo gewenste extra ruimte in een stad en versterkt door de materialisering en nauwgezette detaillering het natuurlijke gevoel van de tuin.

Credits:

Groot Architectuur

  • LinkedIn - grijze cirkel
  • Instagram - grijze cirkel

tel: (+31) 6 2129 1625 

email: info@grootarchitectuur.nl

© 2020 door Groot Archictuur